Lentekriebels

De afgelopen week zijn we schoolbreed bezig geweest met de week van de lentekriebels.

Wat is de Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een jaarlijkse projectweek voor het basisonderwijs over relaties en seksualiteit.

We hebben met elkaar gesprekken gevoerd over dingen zoals vooroordelen en verschillen tussen jongens en meisjes.

De uitzendingen van Dokter Corrie gaven veel gespreksstof over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over hoe je je kunt voelen en wat als ‘t voor jou anders is. Ook het aangeven van grenzen en gedrag online werd van alle kanten bekeken.

Er mochten vragen in een blik worden gestopt en die vragen zijn  beantwoord. We hebben mooie open gesprekken gehouden met elkaar, waarbij een veilig gesprek voeren centraal stond.

Bedoelen we dan met het woord veilig, je riem om in de auto? Nee. Wij bedoelen dat we elkaar niet uitlachen, dat we naar elkaar luisteren en dat we in zo’n gesprek alles mogen delen en dat geen vraag raar of gek is. De leerlingen hebben dit super gedaan!

Naast de gesprekken hebben we harten gemaakt met complimenten aan onszelf, er zijn allerlei boeken en we hebben enveloppen (postbusjes) opgehangen, waarin we complimenten aan elkaar konden doen.

In de klassen is tuinkers gezaaid en dit hebben we de afgelopen dagen zien groeien. We hebben woensdag de lentekriebel week afgesloten met het lezen van alle complimenten en de tuinkers mocht mee naar huis!