Nationaal Schoolontbijt

Vrijdag 6 november sluiten wij ons schoolbrede thema “gezond&happy” af. In de ochtend beginnen we met een lekker én gezond schoolontbijt. Aan dit landelijke schoolontbijt doen meer dan 3000 scholen mee, iedere school kiest zelf een dag in de week van 2 t/m 6 november. Het ontbijt wordt aangeboden en georganiseerd door het Nationaal Schoolontbijt.

Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Het lesmateriaal over ontbijten is dit jaar vernieuwd en uitgebreid. In de week van 28 oktober was alles online beschikbaar om het gesprek in de klas op gang te brengen, een ontbijtmeter waarmee kinderen hun ontbijtgedrag kunnen verbeteren, de Vijf Vuistregels van een ontbijt en de nieuwe lesmodule van de Schijf van Vijf. Leuk én leerzaam!

Kinderen vinden in de ontbijtpakketten ook vrolijke placemats om op school de tafels feestelijk aan te kleden. En ieder kind krijgt een Fabeltjeskrantkalender mee voor thuis. Met de leukste dagen al ingevuld en ruimte genoeg om zelf bijzondere dagen in te vullen. En met handige ontbijttips natuurlijk. Voor elke groep is er ook nog een kleurrijke klassenposter van uitgeverij ThiemeMeulenhoff.