Sieppe leerlingen denken mee over vernieuwen van skatepark

Samen nadenken over een nieuw skatepark
Een deel van het skatepark bij de molen in Groesbeek (Gooiseweg) wordt vervangen. De leerlingenraad van OBS De Sieppe mocht op verzoek van  Forte Welzijn en de Gemeente meedenken en meebeslissen over de nieuwe onderdelen die in het park moeten komen.

Het proces begon met informatie verzamelen en zelf eens rondkijken in het skatepark. Daarna is er in de klassen over gesproken en zijn meer leerlingen erover gaan nadenken en al snel kregen de ideeën en wensen steeds meer vorm.

In groep 5 t/m 8 zijn maquettes gemaakt met daarin de onderdelen die de meeste stemmen hebben gekregen. Deze maquettes zijn op 9 maart gepresenteerd aan wethouder Sylvia Fleuren, Lex Schinkel (opbouwmedewerker) en Loesan Bottema (buurtsportcoach) van Forte Welzijn.

Tips van de pro
BMX’er Janos was ook aanwezig bij de presentatie. Hij gaf goede tips over de nieuwe onderdelen voor het skatepark en benadrukte onder andere dat het goed is om een mix te hebben van gemakkelijke, gemiddelde en moeilijke onderdelen. Zo kunnen beginners er leren en blijft er ook voor de gevorderde sporters nog voldoende uitdaging in het skatepark.

De leerlingenraad heeft ook nagedacht over andere aspecten van het skatepark, zoals veiligheid en overlast voor omwonenden. De kinderen vinden het belangrijk dat het skatepark toegankelijk is voor kinderen met een beperking.

Na de presentatie van de plannen op de Sieppe werd er een kijkje genomen in het skatepark. Natuurlijk gaf  Janos een mooie demonstratie op zijn BMX. Ook de wethouder en enkele kinderen stapten sportief op de fiets (zie het filmpje dat gemaakt is door omroep Berg en Dal).

De komende tijd worden alle plannen bekeken en keuzes gemaakt over de nieuwe onderdelen. De verwachting is dat het skatepark nog dit jaar wordt vernieuwd.

Omroep Berg en Dal heeft de presentatie op school en in het skatepark in beeld gebracht. Het filmpje kunt u via de volgende link bekijken:

Filmpje: basisschoolleerlingen denken mee over vernieuwingen skatepark