Creatieve school

Creatieve school
Op de Sieppe worden de creatieve talenten van onze leerlingen flink aangewakkerd en gestimuleerd.

Naast 8 creatieve middagen voor de bovenbouw, zijn er gedurende het schooljaar allerlei creatieve activiteiten in de klas of per bouw. Zoals het knutselen voor kerst en carnaval, handvaardigheidslessen, muziek, dans, theater en technieklessen.

In alle klassen vinden we kunstwerkjes terug die te maken hebben met het thema waaraan gewerkt wordt en natuurlijk zijn er de open podia, waar kinderen hun zang, dans- en toneeltalenten laten zien.

Er wordt door het jaar heen volop geknutseld, geschilderd, geplakt, gerijmd, gedanst, muziek gemaakt en toneel gespeeld.

Creatieve middagen
Bovenbouw leerlingen kunnen daarnaast 4x per jaar op 2 opvolgende vrijdagmiddagen meedoen aan inspirerende, uitdagende en leerzame workshops met een creatief karakter.

Veelzijdig
De kinderen kunnen daarbij kiezen uit uiteenlopende workshops zoals haken, koken, schilderen, techniek, muziek, druktechniek, mozaïek, bloemschikken en nog veel meer. Iedere keer wordt er iets anders gehaakt, gekookt etc., zodat het leuk is om een workshop vaker te volgen. Je leert iedere keer iets nieuws.

De workshops worden gegeven door teamleden en ouders, die vanuit hun hobby of vakgebied hun creatieve kennis en passie overbrengen op de leerlingen.

We zijn enorm blij met deze mensen, die hier tijd voor vrijmaken en een belangrijk steentje bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van de kinderen.

De Sieppe barst van creativiteit!

SIENN