Op zoek naar een basisschool in Groesbeek?

Op zoek naar de juiste basisschool

Het kiezen van de juiste basisschool voor uw kind is iets om de tijd voor te nemen. U wilt zich een zo goed mogelijk beeld vormen van de scholen in de buurt. Is de sfeer goed, voelt uw kind zich er veilig en prettig, spreekt het onderwijsconcept u aan? Waarschijnlijk wilt u vooraf de school bekijken en de sfeer proeven, de werkwijze van dichtbij meemaken en eens “kijken hoe het voelt”.

U bent dan ook van harte welkom  voor een rondleiding door de school en een informatief gesprek met de directeur. Al lopend, kijkend en luisterend krijgt u een aardige indruk van onze werkwijze en van de sfeer op school en in de klassen. Als het lesrooster dit toelaat, sluiten enkele kinderen uit de bovenbouw even aan om te vertellen hoe zij hun schooltijd op de Sieppe ervaren.

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met de directeur via 024-3972442 of stuur een mailtje aan directie@sieppe.nl

4 jaar, de basisschooltijd begint!

Vanaf zijn of haar 4e verjaardag mag uw kind op de basisschool beginnen.  Een spannend moment voor uw kleuter en misschien ook wel een beetje voor uzelf.
Ieder kind reageert anders op de eerste periode van het naar schoolgaan. De een draait zich om en begint enthousiast te spelen, terwijl een ander wat meer tijd nodig heeft om te wennen aan de school, de juf, de klasgenootjes en het dagelijkse ritme.

Voordat hij of zij hele dagen naar school gaat, mag uw kleuter van tevoren al een paar keer komen “oefenen” in de klas. Zo wordt de routine van het naar schoolgaan rustig opgebouwd.

De leerkracht neemt enkele weken van tevoren contact met u op om de komst van uw kind naar de basisschool met u door te spreken. Zo bent u al een beetje voorbereid en kunt u ook uw kleuter al iets meer vertellen.

SIENN