Kind aanmelden

Nieuwe leerling

Het kiezen van de juiste basisschool voor uw kind is iets om de tijd voor te nemen. U wilt zich een zo goed mogelijk beeld vormen van de scholen in de buurt. Is de sfeer goed, voelt uw kind zich er veilig en prettig, spreekt het onderwijsconcept u aan? Waarschijnlijk wilt u vooraf de school bekijken en de sfeer proeven, de werkwijze van dichtbij meemaken en eens “kijken hoe het voelt”.

Onder de knop “onze school” kunt u binnenkort een kijkje nemen in de school. Onze leerlingen nemen u in een zelfgemaakte film mee door onze school. (Dit filmpje is in de maak en wordt binnenkort op de website geplaatst). Daarnaast bent u, met uw kind, altijd welkom voor een rondleiding. U kunt daarvoor een afspraak met de directeur maken, hij zal u, samen met leerlingen, met plezier rondleiden.

Let op!
Als uw kind 4 jaar wordt voor augustus 2021, moet u hem of haar voor 1 februari 2020 inschrijven. Ook broertjes en zusjes van schoolgaande kinderen moet u apart en op tijd aanmelden.

Kinderen starten officieel op hun 4e verjaardag in groep 1. Vooraf is er de mogelijkheid om 1 of meerdere dagdelen te komen “oefenen” in de nieuwe groep.

Wanneer begint uw 4-jarige kleuter op de basisschool?

Wanneer uw kind 4 jaar wordt, mag het op de basisschool beginnen. In overleg met ouders kan hiervan worden afgeweken, bijvoorbeeld als uw kind net voor de zomervakantie of in een andere drukke tijd 4 jaar wordt. Voor veel kleuters is het immers al spannend genoeg om naar de basisschool te gaan zonder al die extra drukte en activiteiten. We vertrouwen erop dat ouders het advies dat de school hierin geeft, ter harte nemen. In verband met het maken van de groepsindeling voor het volgende schooljaar is het van belang dat we op tijd weten met hoeveel nieuwe leerlingen we rekening moeten houden.

Op zoek naar een school voor uw kind in Groesbeek?

Basisschool De Sieppe
Webdesign door F-Graphics